دکل منوپل
دکل منوپل (Monopole Tower) یا دکل تک پایه نوع دیگری از دکل مخابراتی است که برای فضا های محدود کاربرد دارد. این دکل که تنها یک پایه دارد ، معمولا برای شبکه ی مخابراتی موبایل و سرویس های بی سیم محلی یا خصوصی به کار می رود. این نوع دکل مخابراتی ، به صورت مستقل و بدون اتصال به زمین نصب میگردد و معمولا به صورت استوانهای یا با چندین وجه ساخته میشود. در نمونه چندوجهی، هریک از وجه ها به دیگری جوش داده می شود. منوپل معمولا روی سقف ساختمان ها و برج هایی با ارتفاع زیاد قرار می گیرد. توجه داشته باشید که این نوع دکل مخابراتی تنها وزن های سبک را تحمل می کند.
از مزایای دکل منوپل می توان به نصب راحت ، هزینه ی کم پیاده سازی و اشغال کردن فضای بسیار کمتر نسبت به انواع دیگر دکل مخابراتی ، اشاره کرد.
دکل های منوپل انواع گوناگونی دارند و به همین علت، آن ها را در شکل، سطح مقطع و ارتفاع مختلفی تولید می شود. به عنوان مثال این دکل ها در سطح مقطع چند وجهی، دایره ای و بسیاری دیگر تولید می شوند.
نقشه دکل منوپل
ویژگی دکل منوپل
دکل منوپل تک پایه است و نحوه نصب آن ها به این شکل است که قسمت بالایی روی جایگاه پایینی سوار می شود. هر کدام از این قطعات که در زبان تخصصی سکشن نامیده می شود به طور معمول تا شش متر ارتفاع دارد.
از نظر مشخصه نصب، دکل منوپل یا به صورت تلسکوپی(فلنچی) و یا به شکل اتصالات پیچ و مهره روی هم قرار می گیرند.
برای دکل منوپل چند وجهی در ارتفاع 18 الی 36 متر که دارای استاندارد MCI است و همچنین به صورت تک پایه ای ساخته می شود.
بدنه این نوع با سکشن های 6 متری ( فلنچی ) با استفاده از ورق خم یا لوله اسپیرال ( مقطع دایره ) و همچنین با سطح مقطع 12 وجهی طراحی و تولید می شود. ظرفیت باربری برای منوپل چند وجهی محدود و دارای موارد زیر می باشد:
• نردبان و حفاظ نردبان برای راحتی در بالا رفتن و ایمنی در کار
• استپ بولت برای راحتی در نصب آنتن و رادیو
کاربرد دکل منوپل
کاربرد دکل منوپل برای مواردی مانند : پایه چراغ راهنمایی و برج روشنایی ، پایه تابلو راهنما مسیر ، برج استادیومی ، دکل مخابراتی ،پایه پرچم و پایه دکل دوربین مدار بسته و پایه دکل دوربین ترافیکی و پایه دکل دوربین اسپیددام به کار گرفته می شود. از جمله گزینه های مورد استفاده این مدل از دکل برای نصب آنتن های مخابراتی (سیستم موبایل Xpole & Vpole & WLL ) و همچنین نصب آنتن های بیسیم به کار می رود.
از جمله مزایای آن می توان به اشغال فضای کم و سهولت در نصب و همچنین سهولت در ساخت می توان اشاره کرد. به منظور تعریفی از معایب آن می توان به نصب توسط جرثقیل و لرزش بیشتر نسبت به بقیه دکل ها و ظرفیت باری محدود و همچنین از رده خارج شدن توسط مخابرات ایران اشره ای می توان داشت.
این صفحه را به اشتراک بگذارید